Talk:Ukrainian Beer Lovers Party

Page contents not supported in other languages.
From Wikipedia, the free encyclopedia

Two parties???[edit]

I start suspecting that there were two beer parties (or name change occurred)? [1] `'mikka (t) 02:19, 5 September 2006 (UTC)[reply]

Українська партія шанувальників пива (УПШП)

І. УПШП – політичний союз однодумців, який прагне до побудови цивілізованого економічно ефективного та екологічно сталого суспільства. Союз громадян, що словом і ділом сприятимуть формуванню в Україні громадянського суспільства на засадах приватного підприємництва, ринкових відносин та загальнолюдських цінностей.

Своєю назвою партія декларує, насамперед, необхідність створення “суспільства для людей”, забезпечення для них гідних умов життя через захист їхніх споживчих прав та прищеплення їм норм цивілізованого суспільства, як в організації праці, так і у проведенні дозвілля, створення передумов для ліквідації соціальних пороків.

Складається:

- первинних осередків (від 3-ох до 50 членів);

- регіональних організацій (районні, міжрайонні – від 50 до 500 членів, обласні та ті що мають більше 500 членів прирівнюються до обласної), клуби-паби у регіоні.

Керівні органи:

- для первинних осередків – збори;

- для партії в цілому – конгрес, Вища рада, співголови Вищої Ради (не більше 3 осіб), Головний скарбник, Контрольно-скарбнича комісія, Секретаріат, Комітет з питань роботи клубів партії.

Вищий орган УПШП – конгрес, що скликається раз на 4 роки.

ІІ. Програмна заява партїї прийнята Установчим конґресом 4 квітня 1992 року.

Утвердження державної незалежності України, що є визначальним фактором політичної ситуації в Україні, відбувається в умовах глибокої кризи суспільства в усіх сферах. У силовому полі соціального конфлікту перебувають держава і громадяни, виробник і споживач, різні суспільні демографічні ґрупи, партії і політичні об’єднання. Це наслідок деформації соціальної системи колишнього радянського суспільства.

У цій складній ситуації, з метою вираження та захисту в законодавчих і виконавчих органах влади всіх рівнів політичних і соціально-економічних інтересів людей, що прагнуть ефективно працювати задля себе, сім’ї, держави та цивілізованого життя, мати духовну опору та соціальну надію, ми створюємо Українську партію шанувальників пива.

Вона відкрита для кожного і для всіх, хто поділяючи її Статут, обстоює необхідність правового демократичного суспільства, створення кожній особистості рівних можливостей для здійснення свого вибору, таких умов життя, за яких ніхто не програє, впровадження ефективного механізму захисту споживчих прав людини зокрема через відтворення цивілізованого типу шанувальників пива на основі розробки та здійснення цілого комплексу заходів у цьому напрямку.

Партія прагне стати політичним союзом однодумців, які сповідують принципи свободи, самоцінності людської особистості, обстоюють гідність та права людини.

Загальною метою партії є формування в Україні громадянського суспільства на засадах приватного підприємництва, ринкових відносин та загальнолюдських цінностей.

Українська партія шанувальників пива буде пропонувати і законними шляхами добиватися:

В галузі економічних відносин:

створення нової економіки, нових економічних відносин між людьми. Зняття всіх бар’єрів в економіці, зокрема таких, як заперечення позитивної і проґресивної ролі приватного сектора і підприємництва, допущення на ринок іноземного капіталу;

зламу системи управління економікою, яка заперечує ринок і економічну свободу, придушує ініціативу і підприємництво, подолання уніфікації господарських структур і форм господарювання, ліквідації дискримінації в умовах розвитку господарських суб’єктів будь-яких галузей, подолання замкнутості, закритості економіки щодо інших реґіонів світу;

розробки комплексу заходів з роздержавлення і приватизації, формування системи цивілізованих ринкових відносин і структур, становлення сучасного підприємництва для стимулювання зростання виробництва, доведення його якості до світових стандартів, задоволення потреб споживачів.

Створення таких умов, за яких пріоритетними були б різні форми приватної власності, а наслідком роздержавлення і приватизації стало створення економічного середовища, що сприяло б зростанню виробництва в інтересах всього суспільства:

розвитку сільського господарства на основі приватної власності на землю;

сприяння розвитку бірж, малих та спільних підприємств, різного роду фірм і асоціацій, індивідуальної трудової діяльності;

прискореного розвитку виготовлення споживчих товарів та сфери послуг з таким розрахунком, щоб ця галузь економіки суттєво випереджала загальні темпи розвитку виробництва.

Напрямок діяльності партії – розширення та поліпшення асортименту продуктів харчування, зокрема пива за допомогою покращення роботи діючих та створення нових підприємств, розвитку здорової конкуренції, розширення імпорту в Україні.

В соціально-культурному житті:

дотримання двох основних вимог: необмеження державою максимуму заробітної плати, забезпечення необхідного прожиткового мінімуму. Пенсії, стипендії та інші соціальні виплати – не нижче ґарантованого прожиткового рівня. Політична формула партії – людина повинна мати соціальний захист і гідні умови для життя. Здоровій людині – можливість заробляти та цивілізовано жити, а немічним – ґарантована допомога;

забезпечення людям належних умов не лише для ефективної праці, а й для особистого життя. Впровадження ефективності механізму захисту споживчих прав людини, здійснення громадського контролю за дотриманням законів України з питань захисту споживачів та споживчого ринку, їх відповідності міжнародним стандартам;

пробудження та піднесення гідності людей через виховання культури проведення вільного часу, домагання зміни структури вживання напоїв на користь неміцних та високоякісних, створення широкої мережі клубів-пабів для проведення відпочинку, дискусій, зустрічей, деґустацій, різного роду конкурсів та товариських змагань, організації інших масових заходів, зокрема сімейного характеру;

відродження духовних традицій народу України, зокрема шляхом заохочення меценатства, передбачення законодавчих умов для сприяння направленню прибутків підприємств і підприємців на розвиток національної культури, соціальної ґарантії її працівників.

В політичній сфері та галузі національних відносин:

утвердження правової держави у відповідності з міжнародними нормами, в якій ґарантується безумовна відмова від політичного насильства і диктаторських методів, визнання суверенітету народу, вирішення найважливіших питань більшістю голосів і водночас терпимість щодо меншості, обов’язкове врахування її думки, орієнтація на досягнення згоди будь-що, визнання рівності сторін, які співпрацюють, готовність до компромісів і вміння їх забезпечити;

зміцнення політичного плюралізму, рівного права всіх націй у політичному житті, співробітництва з іншими організаціями, які поділяють платформу партії;

рівноправність усіх людей незалежно від їх національності і місця народження, віросповідання, безумовного пріоритету прав людини. Права народів на розвиток рідної мови, культури і звичаїв.

Партія виступає проти націонал-екстремізму, шовінізму, расизму, дискримінації громадян за національною, мовною, релігійною та іншими ознаками.

Закликаємо до партії всіх, хто розуміє необхідність побудови цивілізованого суспільства і прагне до цього.

ІІІ. УПШП не бере участі у вуличній активності, не організовує мітинги, пікети, демонстрації, не робить заяв у пресі, її лідери рідко виступають у засобах масової інформації. 25.01.96 у м. Києві. УПШП провела Міжнародну виставку “Пиво-96”.

Крім УПШП існує також “Партия любителей пива”. Остання не легалізована, але видає газету “Пивний зал”. Її головний редактор і голова В.Мірошниченко.

ІV. Партія розраховує на підтримку не певної чітко окресленої категорії (верстви) людей, а на тих, хто розуміє необхідність цивілізованого суспільства і прагне до нього. УПШП – політичний союз однодумців, які сповідують принципи свободи, самоцінності людської особистості; відстоюють гідність та права людини. Саме на цю психологічну єдність змісту й атрибутики (символів) і розраховує УПШП.

Як зазначав відповідальний секретар УПШП О.Зирянов (“Пиво як символ політики” Зеркало недели, січень 1996), партія нараховує 1500 членів. Серед них підприємці, комерсанти, бізнесмени, студенти.

Notability, merge[edit]

Notable. 'No merge: separate topic. See Talk:Beer Lovers Party. `'Míkka 21:54, 5 October 2007 (UTC)[reply]

This article talk page was automatically added with {{WikiProject Food and drink}} banner as it falls under Category:Food or one of its subcategories. If you find this addition an error, Kindly undo the changes and update the inappropriate categories if needed. The bot was instructed to tagg these articles upon consenus from WikiProject Food and drink. You can find the related request for tagging here . Maximum caution and careful attention was done to avoid any wrongly tagging any categories , but mistakes may happen... If you have concerns , please inform the project members on the project talk page -- TinucherianBot (talk) 07:35, 4 July 2008 (UTC)[reply]