Tilintarkastus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tilintarkastus on talousyksikönselvennä tilinpäätöksen tutkimista, jonka tarkoituksena on käsityksen ilmaiseminenselvennä tutkitusta tilinpäätöksestä tai siihen rinnastettavasta informaatiostaselvennä. ”Tilintarkastus on minkä tahansa kokoisen tai lakisääteisen muodon omaavan ansaintataloudellisen tai muun talousyksikön tilinpäätöksen tai siihen verrattavan informaation riippumatonta tutkimusta, jonka tarkoituksena on käsityksen ilmaiseminen tutkitusta tilinpäätöksestä tai siihen rinnastettavasta informaatiosta.”kenen mukaan?

Etenkin suurten kansainvälisten yritysten tilintarkastustoiminta on maailmassa keskittynyt muutaman suuren tilintarkastusyritykseen, jotka tarjoavat asiakasyrityksilleen myös muuta taloushallinnon konsultointia. Neljä suurinta alan ketjua (ns. The Big Four) ovat Deloitte, KPMG, Ernst & Young ja PwC[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Satopää, Rauno: Suomalainen hyvä tilintarkastustapa pienyritysten tarkastuksissa : odotukset, sääntely, käytäntö. Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö, 2003. ISBN 951-564-141-1.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”2.1 Big 4 – suuret kansainväliset tilintarkastus- ja konsulttiyritysverkostot”, Verovälttelyn arkkitehdit. Kartoitus Suomen verosuunnittelumarkkinoista, s. 8–17. Finnwatch, 2017. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 17.10.2020).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tilintarkastus.