Budget Rent a Car

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Budget Rent a Car
Κλάδοςcar rental company
Ίδρυση1958
ΙδρυτήςJules Lederer
ΈδραParsippany-Troy Hills και Σικάγο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΙδιοκτήτηςAvis Budget Group
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα

Η Budget Rent a Car System Inc. (Μπάτζετ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων) είναι αμερικανική εταιρία βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών.

Η Budget ιδρύθηκε από τον Morris Mirkin το 1958 στο Λος Άντζελες. Ξεκινώντας με 10 αυτοκίνητα, ο Mirkin διαφοροποιήθηκε από τις κυρίαρχες τότε ανταγωνίστριες εταιρείες, με την εφαρμογή εκπτωτικών τιμολογίων προσαρμοσμένων στα μέτρα του προϋπολογισμού (Budget) των πελατών. Το 1959 ο Mirkin συνεταιρίστηκε με τον Julius Lederer και το 1960 η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε στο Σικάγο, ενώ στο δίκτυο εξυπηρέτησης προστέθηκαν πολλά ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα καταστήματα.

Η εταιρεία τελικά μεταβιβάστηκε στην Transamerica Corporation και εξαγοράστηκε το 1986 από την Gibbons, Green and van Amerongen Ltd., μαζί με το διοικητικό συμβούλιο (με επικεφαλής τον Clifton E. Haley, CEO), και μια ομάδα επιλεγμένων επενδυτών και το 1987 εισήχθη στο χρηματιστήριο. To 1997 οι μετοχές εξαγοράστηκαν από την εταιρεία Team Rental Group, που μετονομάστηκε σε Budget Group. To 2002 αγοράστηκε από την Cendant Corporation, ήδη ιδιοκτήτρια της Avis. Το Σεπτέμβριο του 2006, η Cendant Corporation διασπάσθηκε σε τέσσερις ανεξάρτητες εταιρείες, με τη σύσταση της κτηματομεσιτικής Realogy, Inc., και της ξενοδοχειακής αλυσίδας Wyndham Worldwide, την πώληση της Travelport, Inc, σε θυγατρική εταιρεία του ομίλου The Blackstone Group. Τον ίδιο χρόνο η τέταρτη εταιρεία, η Cendant, μετονομάστηκε σε Avis Budget Group και πλέον δραστηριοποείται αποκλειστικά με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Σήμερα έχει την έδρα της στο Νιού Τζέρσεϊ (Parsipanny-Troy Hills Township, New Jersey). Είναι παγκοσμίως από τις πλέον αναγνωρίσιμες εταιρείες του κλάδου, με παρουσία σε 128 χώρες και με δίκτυο 3400 καταστημάτων.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]