Κωνσταντίνου και Ελένης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κωνσταντίνου και Ελένης
Η θήκη των DVD.
ΕίδοςΚωμική
ΔημιουργοίΧάρης Ρώμας
Άννα Χατζησοφιά
ΣκηνοθεσίαΚώστας Λυχναράς
ΠρωταγωνιστέςΧάρης Ρώμας
Ελένη Ράντου
Βασίλης Κούκουρας
Μαρία Λεκάκη
Καλλιρρόη Μυριαγκού
Στέργιος Νένες
Μουσική τίτλωνEspaña Cañí (Finale) - Πασκουάλ Μαρκίνα Νάρο - Επεξεργασμένο
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων68 + 1 making of
Παραγωγή
ΠαραγωγήΈψιλον Α.Ε.
Διάρκεια40 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςΑΝΤ1
Αναλογία πλευρών4:3 (576i, SDTV)
ΉχοςΨηφιακός
Προβολή5 Οκτωβρίου 1998 - 29 Ιουνίου 2000
Σχετίζεται με
Εξ αδιαιρέτου
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα

Κωνσταντίνου και Ελένης είναι ο τίτλος μιας ελληνικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του ANT1 τις σεζόν 1998-2000. Το καστ της σειράς απαρτίζεται από τον Χάρη Ρώμα, την Ελένη Ράντου, τον Βασίλη Κούκουρα, τη Μαρία Λεκάκη, την Καλλιρρόη Μυριαγκού και τον Στέργιο Νένε. Το κεντρικό θέμα της είναι η συγκατοίκηση δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων σε ένα σπίτι το οποίο έχουν κληρονομήσει από κοινού. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρεία TV Έψιλον, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στα Στούντιο Κάπα (Α' Κύκλος) και στα Στούντιο Παιανίας (Β' Κύκλος).

Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά ξεκίνησαν να επεξεργάζονται την ιδέα της σειράς στα μέσα του 1998, την περίοδο που δούλευαν ακόμη για τη σειρά του Mega Ο κακός βεζύρης, στην οποία πέρα από το σενάριο είχαν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Κωνσταντίνου και Ελένης βασίστηκε σε προηγούμενη σεναριακή δουλειά της Χατζησοφιά, την παραγωγή της ΕΤ1 με τίτλο Εξ αδιαιρέτου, που προβλήθηκε τη σεζόν 1992-1993. Το νέο κόνσεπτ παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό από τον ANT1, με σκοπό να προβληθεί τη σεζόν 1998-1999 σημαίνοντας έτσι την επιστροφή του συγγραφικού διδύμου στο κανάλι μετά τη σειρά Οι μεν και οι δεν.[1]

Η σειρά σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης από τη πρώτη σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε να ανταγωνιστεί τηλεοπτικά τη προβολή του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Mega Δύο ξένοι.[2][3] Αυτό οδήγησε στην ανανέωση της σειράς για δεύτερη σεζόν, ενώ το καλοκαίρι του 1999 ο ANT1 επανέλαβε την προβολή του πρώτου κύκλου στην prime time ζώνη. Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώθηκε το 2000, με τη σειρά να μην ανανεώνεται τελικά για τρίτη σεζόν. Αφού ολοκληρώθηκε η επανάληψη της δεύτερης σεζόν το καλοκαίρι του 2000, από την ίδια χρονιά ξεκίνησε η εξ ολοκλήρου επαναπροβολή της σειράς στην καθημερινή μεσημεριανή ζώνη του προγράμματος του σταθμού, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή
Πρεμιέρα Φινάλε
1 33 5 Οκτωβρίου 1998 28 Ιουνίου 1999
2 35 8 Οκτωβρίου 1999 29 Ιουνίου 2000

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά διαδραματίζεται στο Μαρούσι, και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη, όπου σε ένα νεοκλασικό σπίτι συγκατοικούν δύο διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην κόρη του κηπουρού του, Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι των Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας): Επίκουρος καθηγητής της έδρας της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μορφωμένος, ψυχαναγκαστικός και συντηρητικός. Σύμφωνα με την Ελένη, είναι οπαδός του τριπτύχου «Πατρίς – θρησκεία - οικογένεια». Κατά τη διάρκεια της σειράς, ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση της διατριβής του με τίτλο Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο, την οποία θεωρεί αριστούργημα, γνώμη που δεν συμμερίζονται οι υπόλοιποι. Συχνό χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία του να καταλάβει αργκοτικές εκφράσεις, αλλά και η συνήθειά του να μεταφράζει αυτές τις εκφράσεις στην καθαρεύουσα. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Μάνθος.

Λίγα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ο χαρακτήρας του Κωνσταντίνου έκανε επανεμφάνιση σε 3 επεισόδια της σειράς Λίφτινγκ (2000-2002) του Χάρη Ρώμα. Σε αυτά τα επεισόδια, η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την ομοιότητα του Κωνσταντίνου με τον Γεράσιμο, χαρακτήρες τους οποίους υποδύεται ο Χάρης Ρώμας, και στις παρεξηγήσεις που προκαλούνται. Αποκαλύπτεται ότι ο Κωνσταντίνος μόλις είχε τσακωθεί με την Ελένη και σκεφτόταν να πάρει διαζύγιο, ενώ ακόμα δεν είχε καταφέρει να εκδώσει το Αποχετευτικό σύστημα. Επίσης, έχει αποχωρήσει από το σπίτι στο Μαρούσι, όπου μένει μόνο η Ελένη.[4] Aργοτερα αποκαλύπτεται ότι ο Κωνσταντίνος τα ξαναβρήκε με την Ελένη και έτσι εξαφανίζεται, δίνοντας τέλος στην ιστορία.

Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου): Σερβιτόρα σε μπαρ στα Εξάρχεια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και καλούς τρόπους. Είναι σπάταλη, τεμπέλα και αθυρόστομη, ενώ χρησιμοποιεί συχνά αργκοτικές εκφράσεις, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη χρήση της καθαρεύουσας από τον Κωνσταντίνο, υπερτονίζοντας τις αντιθέσεις μεταξύ ανώτερης και κατώτερης τάξης.[5] Είναι κόρη του κηπουρού του θείου και της Φωφώς Βλαχάκη. Η Ελένη γνωρίζει για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο και τη Ματίνα κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων όταν έπαιζαν όλοι μαζί στην αυλή του νεοκλασικού. Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Κατά τη διάρκεια της σειράς έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις. Οι καλύτεροι της φίλοι είναι η Πέγκυ, η Ματίνα και ο Νικόλας.

Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας): Γιος βιομηχάνου, ανώριμος και τεμπέλης. Είναι φίλος και παλιός συμμαθητής του Κωνσταντίνου. Είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου. Έχει δύο αδυναμίες: τις γυναίκες και τα αυτοκίνητα. Έχει έντονη και ασταθή σεξουαλική ζωή, διατηρώντας κρυφούς δεσμούς με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα. Οι πιο μακροχρόνιες σχέσεις του είναι αυτές με την Πέγκυ, τη Φιόνα και τη Λίλα. Αναφέρει συχνά το ασημί αυτοκίνητό του, μάρκας Porsche, ως προσόν, είναι φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού αλλά και ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ.

Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη): Η Παναγιώτα Καραχισαρίδου, γνωστότερη με το καλλιτεχνικό όνομα Πέγκυ Καρρά, είναι άνεργη και ατάλαντη ηθοποιός. Για να αντεπεξέλθει οικονομικά, εργάζεται στο ίδιο μπαρ με την Ελένη και τον Νικόλα. Έχει παίξει σε μία διαφήμιση σερβιέτας και συνηθίζει να απαγγέλλει μονολόγους όπως το Σκύλες της λύσσας από τις Βάκχες του Ευριπίδη για να επιδείξει το ταλέντο της. Είναι μία από τις γυναίκες που έχουν σχέση με τον Μάνθο και δεν γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του.

Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού): Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης. Είναι μια ευαίσθητη, απονήρευτη και ηττοπαθής κοπέλα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Έχει ταλέντο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, και πάντοτε προνοεί να φέρνει στην Ελένη φαγητό, παρόλο που εκείνη εκμεταλλεύεται συχνά την ευαισθησία της. Είναι απελπισμένη από τη ζωή της λόγω της συνεχούς απόρριψης των αντρών. Είναι οικονομικά ευκατάστατη, αφού εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, και μοναδικός σύντροφός της είναι ο ηλικιωμένος πατέρας της, που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Κατά τη διάρκεια της σειράς, προσπαθεί μάταια να προσεγγίσει διάφορους άνδρες, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα.

Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες): Μπάρμαν στο ίδιο μπαρ που εργάζονται η Ελένη και η Πέγκυ. Οδηγεί μια μηχανή μάρκας Harley-Davidson και νομίζει, όπως και ο Μάνθος, ότι είναι μεγάλος γόης. Έχει τις κατακτήσεις του και κάποιες περιστασιακές σχέσεις (όπως με τη δικηγόρο της Ελένης). Η Ματίνα τον προσεγγίζει συχνά, όμως εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Κατά τη διάρκεια της σειράς, αντιμετωπίζει πολλές φορές οικονομικές δυσχέρειες, λόγω των εξόδων της πανάκριβης μηχανής του. Είναι ψηφοφόρος και οπαδός του Δημήτρη Τσοβόλα και του ΔΗΚΚΙ. Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ, που συχνά δεν είναι συνεπείς ως προς τις εργασιακές τους υποχρεώσεις και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος
Ελένη Ράντου Ελένη Βλαχάκη
Χάρης Ρώμας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός
Βασίλης Κούκουρας Μάνθος Φουστάνος
Μαρία Λεκάκη Πέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχισαρίδου)
Καλλιρρόη Μυριαγκού Ματίνα Μανταρινάκη
Στέργιος Νένες Νικόλας Βαρθακούλιας

Επαναλαμβανόμενοι Ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος Εμφανίσεις
Ηλίας Ζερβός Νίκος Γρέβιας (δικηγόρος του Κωνσταντίνου) 15 επεισόδια
Ελένη Φιλίππα Έλλη Ρούσσου (δικηγόρος της Ελένης) 17 επεισόδια
Λίλιαν Αρχοντή Φιόνα Μακρή (σχέση του Μάνθου) 21 επεισόδια
Μαριάννα Μαρτέλη Λίλα (σχέση του Μάνθου) 12 επεισόδια
Χρύσα Κοντογιώργου Τζοάννα (σχέση του Μάνθου) 5 επεισόδια
Θανάσης Παπαγεωργίου Λευτέρης Αναγνώστου (φοιτητής του Κωνσταντίνου) 12 επεισόδια
Κωνσταντίνα Χαλκιοπούλου Μαρία Μπουκουβάλα (φοιτήτρια του Κωνσταντίνου) 11 επεισόδια
Γιώργος Σαμόλης Άλκης Ιωάννου (φοιτητής του Κωνσταντίνου)
Μανώλης Γαλετάκης Μανώλης (θαμώνας στο μπαρ) 24 επεισόδια
Γιάννης Καπετάνιος αστυνόμος Τσιγάνης 5 επεισόδια
Άννα Κυριακού Μάρω Λαζαρίδη (θεία της Ελένης) "Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω"
"Με τη θεία δεν είναι αμαρτία"
Σωτήρης Βάγιας Γιάννης Μαυρέας (σκηνοθέτης, φίλος της Ελένης) "Η φάρμα των ζώων"
"Ένα αστέρι γεννιέται"
Νίκος Κυριακίδης
Δημοσθένης (χίπις, φίλος της Ελένης & πατέρας του Χρυσάνθεμου) "Μωρό μου, μωρό μου εσύ"
Νιόνιος ο Σπιντ "Το ροκ και το πουρόκ"
"Viva Mexico"
Μαρία Παλαιολόγου Νίτσα Βούπουρα (γειτόνισσα Κωνσταντίνου & Ελένης) 4 επεισόδια
Γρηγόρης Πετρινιώτης Φουντουκιώτης (εκδότης) 3 επεισόδια
Περικλής Αλμπάνης αστυνόμος Μπάμπης Μπάμπουρας "Οι γαμπροί της δυστυχίας"
"Μαριχουάνα Στοπ"
Στέργιος Ιωάννου αστυνόμος "Τρίχες"
"Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι"

Έκτακτες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος Επεισόδιο
Μάγδα Λέκκα κα Μαρία (οικονόμος του νεοκλασικού) "Συγκατοίκηση..."
Μίμης Θειόπουλος † συμβολαιογράφος
Βλαδίμηρος Κυριακίδης Μιχάλης Δοξαράς (φιλόδοξος βιολιστής, φίλος της Ελένης) "Ο βιολιστής κάτω από την ίδια στέγη"
Έφη Τσαμποδήμου † Ξένια (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης) "Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο..."
Έρρικα Μακρή Κική (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης)
Μαρία Πανουργιά Φιλιώ (χίπισσα, φίλη της Ελένης & μητέρα του Χρυσάνθεμου) "Μωρό μου, μωρό μου εσύ"
Αναστασία Κοζαδίνου - Μέτση[6] Χρυσάνθεμο (κόρη Δημοσθένη & Φιλιώς)
Δημήτρης Βαρελάς αφεντικό στο μπαρ
Αλέξανδρος Ρήγας Δημήτρης (Παρουσιαστής της εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Μηδέν") "Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω"
Ματίνα Στυλιανούδη ρεπόρτερ εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Μηδέν"
Μάνος Καναβός '"Κωνσταντίνος (Cameraman εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Μηδέν")
Γιώργος Χρανιώτης Στάθης (αρχιτέκτονας, σχέση της Ελένης) "Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις"
Ντέπυ Πάγκα Κατερίνα Μιχαλοπούλου (αρχαιολόγος, σχέση του Κωνσταντίνου)
Νικολέττα Βλαβιανού Πόπη (μασέζ - πόρνη) "Παράδοση κατ' οίκον... ανοχής"
Κατερίνα Σασλή Τατιάνα (Ρουμάνα σερβιτόρα)
Άρτο Απαρτιάν Νάσος Κούρκουλος-Ζέπελιν (φίλος δι' αλληλογραφίας της Ελένης) "Για τη καρδιά της ωραίας Ελένης"
Αναστασία Καϊτσά Μιράντα Παπαδοπούλου (σχέση του Μάνθου)
Σταύρος Κούλης Περικλής Παπαδόπουλος (σύζυγος της Μιράντας)
Φώτης Γιαννιώτης μοντελιστής
Τάσος Παλαντζίδης Πύρρος (άπορος Αλβανός, φίλος της Ελένης) "Mad Σπίτι"
Στέλιος Καλαθάς Σωτήρης Ευαγγελίδης (παρουσιαστής ειδήσεων στο ΣΠΑΪ)
Κατερίνα Παπουτσάκη ρεπόρτερ από το κανάλι ΣΠΑΪ
Ιωάννα Σταβάρα Μαρία Τόρου (Ρεπόρτερ από το κανάλι ΣΠΑΪ)
Μάρθα Καραγιάννη Φωφώ Βλαχάκη (μητέρα της Ελένης) "Σόι και αβλαβείς"
Μαρία Γεωργιάδου Έφη Κατακουζηνού-Μαρκογιάννη (αδελφή του Κωνσταντίνου)
Ρήγας Αξελός Γιώργος Μαρκογιάννης (σύζυγος της Έφης)
Γιώργος Γιαννόπουλος Θανάσης Κατσίκας (πρώην σχέση της Φωφώς)
Κωνσταντίνα Τάγκαλου Σίσσυ (σχέση του Μάνθου) "Το τελευταίο τανγκό στο Μαρούσι"
Μάνος Πίντζης Φωκίωνας Μακρής (χοροδιδάσκαλος, σχέση της Ελένης)
Γιώργος Κωνσταντής Αλέξανδρος Κακκαβάς (γιατρός, εργοδότης της Ελένης) "Σεξουαλική παρενόχληση"
Βάσω Γουλιελμάκη Μάρθα Καφαντάρη (μαθήτρια του Κωνσταντίνου)
Κώστας Κάππας Μένιος (ανιψιός του Κωνσταντίνου) "Τα τριάντα... βάλε καράτια"
Γιώτα Τζουάνη Μαιρούλα (γειτόνισσα του Μάνθου)
Θανάσης Μαλομύτης πελάτης του μπαρ
Ευδόκιμος Τσολακίδης Στέφανος (γυμναστής, σχέση της Ελένης) "Στα όρη και στα άγρια βουνά"
Κίμων Ρηγόπουλος Τζον Χάρις (σκηνοθέτης, παλιός συμμαθητής Κων/νου & Μάνθου) "The Κωνσταντίνου & Ελένης Show"
Νικολέτα Σταυρίδου βοηθός του Τζον Χάρις
Ελένη Φιλίνη Μαίρη (κομμώτρια, σχέση του Κωνσταντίνου) "Ο εραστής της κομμώτριας"
Τζόυς Ευείδη ο εαυτός της "Η φάρμα των ζώων"
Κάτια Αυγουστάτου γειτόνισσα Κωνσταντίνου και Ελένης
Μπάμπης Γιωτόπουλος Θρασύβουλος Θεοτοκάς (προϊστάμενος του Κωνσταντίνου) "Οι μάγισσες του Αμαρουσίου"
Έφη Μουρίκη Βίλμα Θεοτοκά (σύζυγος του Θρασύβουλου)
Σπύρος Μπιμπίλας Λάκης Φουρτουνάκης (ιδιοκτήτης χασάπικου, φίλος της Ελένης) "Η βεντέτα"
Απόστολος Σουγκλάκος Μητσάρας (παραγιός στο χασάπικο του Φουρτουνάκη)
Ντόρα Σιμοπούλου Μαρία Φουρτουνάκη (μητέρα του Λάκη)
Κώστας Δαρλάσης Ναπολέων Μερμήγκης (καθηγητής φιλοσοφικής, συνάδελφος του Κων/νου) "Κωνσταντίνου και Ελένης βοήθειά μας"
Χρήστος Σκορδάς Μάνος (σχέση της Ελένης) "Ο χαρτοπαίκτης"
Χαρά Καμενίδου Ευαγγελία Αναγνώστου (παλιά καθηγήτρια της Ελένης) "Στα μαθητικά σου τα βιβλία"
Γιώργος Παπαδάκης ο εαυτός του
Αντριάννα Νταλάρδα Μαριάννα (σχέση του Μάνθου) "Ένα αστέρι γεννιέται"
Χρήστος Ευθυμίου Νικηφόρος Κατακουζηνός (ξάδελφος του Κωνσταντίνου) "Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο"
Ναταλία Καποδίστρια πρόεδρος δικαστηρίου "Η δίκη"
Αίας Μανθόπουλος † Πάνος / Δρ. Φιλίππου (ηθοποιός, σχέση της Ελένης) "Η κατά πανουργίαν ασθενής"
Θόδωρος Ρωμανίδης Δρ. Παπαϊωάννος (γιατρός)
Ανδρέας Ντούζος Άγγελος Κατακουζηνός (θείος του Κωνσταντίνου) "Με τη θεία δεν είναι αμαρτία"
Τάσος Παπαγεωργάκης μπράβος του Σάκη Ρουβά "Το ροκ και το πουρόκ"
Ελένη Λουκά ο εαυτός της
Μαίρη Σταυρακέλη Ευρυδίκη (ξαδέλφη του Κωνσταντίνου) "Άγριο θηλυκό"
Στέλιος Μάινας ψυχίατρος
Γιάννης Τσιμιτσέλης πελάτης του μπαρ
Ισαβέλλα Βλασιάδου Ρόζμαρι Μπουρσόν (σχέση του Μάνθου) "Το μωρό της Ρόζμαρι"
Νίκος Γαρεφαλλάκης Μάριος (φλερτ της Ελένης)
Χριστίνα Γκόλια Αλέκα (σχέση του Νικόλα) "Οι γαμπροί της δυστυχίας"
Δήμητρα Παπαδήμα Μαρίνα Μανταρινάκη (ξαδέλφη της Ματίνας) "Γλυκειά μου εξαδέλφη"
Μαίρη Μπισμπίκη σχέση της Μαρίνας
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου Ιωάννα (χήρα, οικιακή βοηθός) "Οι δούλες του Κατακουζενέ"
Ζώζα Μεταξά Ράνια (σχέση του Μάνθου)
Στέφανος Τραγανός αφεντικό στο μπαρ
Γιώργος Βελέντζας Μιχάλης Μανταρινάκης (πατέρας της Ματίνας) "Οι Γερμανοί ξανάρχονται"
Έφη Θανοπούλου Λιλή (νοσοκόμα του Μανταρινάκη)
Τζώνυ Βαβούρας Τζώνυ (θείος της Ελένης) "Μαριχουάνα Στοπ"
Ανδριάνα Βαλέρη πωλήτρια καθαριστικού
Γιώργος Λαμπάτος εξεταστής οδήγησης Οι σοφεράντζες
Διαμαντής Καραναστάσης Στέλιος Μαρκίδης (γιατρός, φλερτ της Ελένης) "Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω"
Βίκυ Γραμματικά Θεώνη (προϊσταμένη νοσοκομείου)
Γιάννης Φύριος κος Παπαδόπουλος (ασθενής νοσοκομείου)
Χριστίνα Χρήστου Εβελίνα (νοσοκόμα, φλερτ Μάνθου)
Σπύρος Μεριανός Δρ. Κορομβόκης (χειρουργός)
Ελένη Λευθεριώτη Στέλλα (σύζυγος Στέλιου Μαρκίδη)
Κατερίνα Γιουλάκη Φιλιώ (νονά του Κωνσταντίνου) "The Godmother"
Μαριάννα Λαγουρού Θεοδώρα Σκοπελούζου (απατεώνας) "Η καλή Σαμαρείτης"
Στέλιος Κρητικός πορτιέρης
Κώστας Μπάσης † Δρ. Βουλίδης (πλαστικός χειρουργός) "Της μεταμορφώσεως"
Κώστας Δίγκας Γεράσιμος Κηπουρός (πατέρας Μίλτου) "Του πατρός και του υιού"
Σταύρος Νικολαΐδης Μίλτος Κηπουρός (γιος Γεράσιμου)
Νίκος Μάνεσης ο εαυτός του "Κωνσταντίνος ο Πολιτευόμενος"
Γαλήνη Τσεβά Μιρέλλα (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης) "Τρίχες"
Νίκος Ντούπης Κώστας (πελάτης Μιρέλλας)
Περικλής Λιανός Αντώνης Ραφτόπουλος "Σεισμοί λοιμοί και Κατακουζηνοί"
Άριελ Κωνσταντινίδη Αννέτα Μακρή (ασφαλίστρια, φλερτ του Μάνθου) "Τα αυγά και τα πασχάλια"
Μανώλης Θεοδωράκης Φοίβος (φλερτ της Πέγκυς)
Νεφέλη Ορφανού Ουρανία Κακουκίδη (ασφαλίστρια, φίλη της Ελένης) "Βασκανίας το ανάγνωσμα"
Χριστίνα Γουλιελμίνο Σιλβάνα Μία (Ιταλίδα σχέση του Μάνθου) "Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι"
Γιάννης Μποσταντζόγλου Νίνο (Ιταλός μαφιόζος, αρραβωνιαστικός Σιλβάνας)
Ασπασία Τζιτζικάκη Λολότα Μπάρα "Η τρίτη διαθήκη"
Γιώργος Βουλτζάτης Βρασίδας Χλέμπουρας
Θέμης Σερμιέ Βλαδίμηρος Φιλιππίδης (πρύτανης πανεπιστημίου) "Η λαίδη και η αλήτρα"
Νίκος Σιδέρης Ιάκωβος Καρανάσος (χρηματιστής, σχέση της Ελένης) "Αγάπης αγώνας άγονος"
Κάτια Σπερελάκη Αλεξάνδρα (εκδότρια, σχέση του Κωνσταντίνου)
Άννα Χατζησοφιά κα Μαυρέα (σκηνοθέτης) "Τι ειν' αυτό που το λένε αγάπη"
Σπύρος Λασκαρίδης † Θόδωρος Κατακουζηνός (θείος του Κωνσταντίνου)
Θανάσης Παγώνας ζωγράφος

Δημοτικότητα και υστεροφημία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, διατηρώντας ακόμα και σήμερα ευρεία κοινωνική απήχηση. Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά και συνεχίζοντας, ακόμα και τότε, να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.[7] Μάλιστα όλες οι επαναπροβολές της, έχουν διατηρηθεί σταθερά στη μεσημεριανή ζώνη, σε αντίθεση με κάποιες άλλες σειρές υψηλής διαχρονικής απήχησης που όμως κάποιες φορές κατά καιρούς έχουν επαναπροβληθεί σε άβολες ώρες, όπως νωρίς το πρωί ή ακόμα και τα ξημερώματα. Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας - Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει φήμες περί επιστροφής της σειράς με μία και μοναδική τηλεταινία, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' Κύκλος (1998 – 1999)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προβαλλόταν κάθε Δευτέρα στις 21:05.
  • Δε προβλήθηκε επεισόδιο στις 7/12/1998 λόγω μετάδοσης διαγωνισμού ομορφιάς (Μις Γιανγκ / Μις Τουρισμός 1998), και στις 8/3/1999 λόγω μετάδοσης των μουσικών βραβείων Ποπ Κορν 1998.
# Τίτλος επεισοδίου Α' Προβολή Τηλεθέαση
1 «Η συγκατοίκηση» 5/10/1998 34.2% [8]
2 «Σαν τον σκύλο με τη γάτα» 12/10/1998 31.6% [9]
3 «Ο βιολιστής κάτω από την ίδια στέγη» 19/10/1998 29.4% [10]
4 «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο» 26/10/1998 Ν/Α
5 «Μωρό μου, μωρό μου εσύ» 2/11/1998 Ν/Α
6 «Δε πληρώνω, δε πληρώνω» 9/11/1998 26.2% [11]
7 «Θεία Μάρω, καλέ, θεία Μάρω – Μέρος Α» 16/11/1998 28.2% [12]
8 «Θεία Μάρω, καλέ, θεία Μάρω – Μέρος Β» 23/11/1998 27.3% [13]
9 «Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις» 14/12/1998 26.2% [14]
10 «Παράδοση κατ' οίκον... ανοχής» 21/12/1998 26.6% [15]
11 «Χάλι birthday» 28/12/1998 30.7% [16]
12 «Για τη καρδιά της ωραίας Ελένης» 18/1/1999 31.1% [17]
13 «Mad σπίτι» 25/1/1999 30.1% [18]
14 «Σόι και αβλαβείς – Μέρος Α» 1/2/1999 28.1% [19]
15 «Σόι και αβλαβείς – Μέρος Β» 8/2/1999 25.7% [20]
16 «Το τελευταίο ταγκό στο Μαρούσι» 15/2/1999 26.3% [21]
17 «Σεξουαλική παρενόχληση» 22/2/1999 36.4% [22]
18 «Τα τριάντα... βάλε καράτια» 1/3/1999 26.4% [23]
19 «Στα όρη, στα άγρια βουνά» 15/3/1999 34.5% [24]
20 «The Κωνσταντίνου και Ελένης show» 22/3/1999 34.1% [25]
21 «Ο εραστής της κομμώτριας» 29/3/1999 35.5% [26]
22 «Η φάρμα των ζώων» 5/4/1999 33.4% [27]
23 «Οι μάγισσες του Αμαρουσίου» 19/4/1999 34.7% [28]
24 «Αμνησία» 26/4/1999 35.6% [29]
25 «Η βεντέτα» 3/5/1999 35.7% [30]
26 «Φόνος στο Βυζάντιο» 10/5/1999 31.1% [31]
27 «Κωνσταντίνου και Ελένης, βοήθεια μας» 17/5/1999 33.8% [32]
28 «Ο χαρτοπαίκτης» 24/5/1999 35.0% [33]
29 «Στα μαθητικά σου τα βιβλία» 31/5/1999 37.5% [34]
30 «Ένα αστέρι γεννιέται» 7/6/1999 34.1% [35]
31 «Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο» 14/6/1999 35.0% [36]
32 «Κωνσταντίνου και Ελένης... on the rocks» 21/6/1999 Ν/Α
33 «Η δίκη» 28/6/1999 33.9% [37]

Β' Κύκλος (1999 – 2000)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή στις 21:05.
  • Το 46ο (εορταστικό) επεισόδιο προβλήθηκε Τρίτη στις 21:05, ενώ το 68ο (τελευταίο) επεισόδιο προβλήθηκε Πέμπτη στις 22:05.
# Τίτλος επεισοδίου Α' Προβολή Τηλεθέαση
34 «Η κατά πανουργίαν ασθενής» 8/10/1999 36.2% [38]
35 «Με τη θεία... δεν είναι αμαρτία» 15/10/1999 35.6% [39]
36 «Το ροκ και το πουρόκ» 22/10/1999 41.4% [40]
37 «Άγριο θηλυκό» 29/10/1999 Ν/Α
38 «Το μωρό της Ρόζμαρι – Μέρος Α» 5/11/1999 38.6% [41]
39 «Το μωρό της Ρόζμαρι – Μέρος Β» 12/11/1999 32.2% [42]
40 «Η εξηνταβελόνα» 19/11/1999 33.4% [43]
41 «Οι γαμπροί της δυστυχίας» 26/11/1999 Ν/Α
42 «Γλυκιά μου εξαδέλφη» 3/12/1999 35.5% [44]
43 «Οι δούλες του Κατακουζενέ» 10/12/1999 29.8% [45]
44 «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» 17/12/1999 Ν/Α
45 «Ο πιο καλός δημότης είμαι εγώ» 24/12/1999 31.7% [46]
46 «Η τελευταία μέρα του κόσμου» 28/12/1999 38.2% [47]
47 «Μαριχουάνα στοπ» 14/1/2000 38.5% [48]
48 «Viva Mexico» 21/1/2000 35.1% [49]
49 «Οι σοφεράντζες» 28/1/2000 35.0% [50]
50 «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω» 4/2/2000 32.6% [51]
51 «The godmother» 11/2/2000 34.6% [52]
52 «Η καλή σαμαρείτης» 25/2/2000 33.0% [53]
53 «Της Μεταμορφώσεως» 3/3/2000 32.8% [54]
54 «Άπονη ζωή» 10/3/2000 30.2% [55]
55 «Του πατρός και του υιού – Μέρος Α» 17/3/2000 32.4% [56]
56 «Του πατρός και του υιού – Μέρος Β» 24/3/2000 Ν/Α
57 «Κωνσταντίνος, ο πολιτευόμενος» 31/3/2000 32.6% [57]
58 «Οι τρίχες» 14/4/2000 30.1% [58]
59 «Σεισμοί, λοιμοί και Κατακουζηνοί» 21/4/2000 34.3% [59]
60 «Τα αυγά και τα πασχάλια» 5/5/2000 34.1% [60]
61 «Βασκανίας το ανάγνωσμα» 12/5/2000 31.4% [61]
62 «Σφαίρες πάνω από το Μαρούσι» 19/5/2000 29.5% [62]
63 «Η τρίτη διαθήκη» 26/5/2000 35.7% [63]
64 «Η λαίδη και η αλήτρα» 2/6/2000 31.3% [64]
65 «Πάρε τα λεφτά και τρέχα» 9/6/2000 29.3% [65]
66 «Αγάπης αγώνας άγονος» 16/6/2000 27.2% [66]
67 «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» 23/6/2000 Ν/Α
68 «Ο γάμος και το γαμώτο» 29/6/2000 28.2% [67]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Κι όμως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είχε πρωτοπαιχτεί από την ΕΡΤ». paraskhnio.gr. 7 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2014. 
  2. ««Μη βλέπετε Δύο Ξένους...» - Άγριο κράξιμο on air στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»». athensmagazine.gr. 20 Ιουνίου 2020. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2020. 
  3. «Η αποκάλυψη Ρώμα και Ράντου για το «Κωνσταντίνου και Ελένης»». zappit.gr. 30 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2013. 
  4. «Το πραγματικό τέλος του «Κωνσταντίνου και Ελένης» (video) | Patras Events». www.patrasevents.gr. 23 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2020. 
  5. Φουντουλάκη, Καλλιόπη-Αικατερίνη (2021). Η γλωσσική ποικιλότητα στον τηλεοπτικό λόγο. Πάτρα: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. σελ. 40. 
  6. «Καμία κόρη της Ράντου: Το πραγματικό «Χρυσάνθεμο» είναι σήμερα μια πανέμορφη 22χρονη γυναίκα (Pics)». Dailymedia.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  7. Nicolaou, Constantinos (2021-11). «Media Trends and Prospects in Educational Activities and Techniques for Online Learning and Teaching through Television Content: Technological and Digital Socio-Cultural Environment, Generations, and Audiovisual Media Communications in Education» (στα αγγλικά). Education Sciences 11 (11): 685. doi:10.3390/educsci11110685. ISSN 2227-7102. https://www.mdpi.com/2227-7102/11/11/685. 
  8. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  9. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  10. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  11. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  12. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  13. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  14. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  15. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  16. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  17. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  18. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  19. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  20. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  21. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  22. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  23. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  24. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  25. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  26. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  27. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  28. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  29. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  30. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  31. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  32. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  33. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  34. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  35. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  36. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  37. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  38. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  39. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  40. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  41. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  42. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  43. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  44. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  45. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  46. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  47. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  48. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  49. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  50. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  51. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  52. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  53. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  54. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  55. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  56. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  57. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  58. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  59. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  60. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  61. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  62. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  63. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  64. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  65. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 
  66. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2023. 
  67. «AGB Hellas Weekly Telebarometer aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]