Βικιπαίδεια:Έλεγχος νέων σελίδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Όταν πηγαίνει κανείς στις Νέες Σελίδες (Ειδικό:ΝέεςΣελίδες), κάποια νέα λήμματα εμφανίζονται με κίτρινο φόντο, που σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από κάποιον διαχειριστή ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο σοβαρό και προφανές πρόβλημα με αυτά ώστε να χρειάζονται διαγραφή ή κάτι άλλο. Όταν ένας διαχειριστής επισκεφτεί αυτά τα λήμματα, κάτω δεξιά έχει μια επιλογή "[Να σημειωθεί αυτό το λήμμα ως 'ελεγμένο'.]".

Ο διαχειριστής αποφασίζει αν είναι αποδεκτό ως λήμμα, ή αν χρειάζεται διαγραφή, επιμέλεια κλπ. βάζει το ανάλογο πρότυπο και κατόπιν τσεκάρει την επιλογή αυτή για να δείξει ότι έχει ελεγχθεί. Στη συνέχεια, ο τίτλος γίνεται άσπρος στις Νέες Σελίδες. Σύντομα η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες.

Άρθρα που δημιουργούνται από διαχειριστές σημαίνονται αυτόματα ως ελεγμένα. Για ένα αρχείο των πρόσφατα ελεγμένων σελίδων δείτε Ειδικό:Log/Patrol.

Αν το λήμμα είναι για γρήγορη διαγραφή χρησιμοποιούμε το πρότυπο {{δα}}

Προσοχή: Το ότι ένα λήμμα σημειώνεται ότι ως "ελεγμένο" δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αφού ο χρήστης που το έλεγξε μπορεί να παρέβλεψε κάτι.

Για έναν πλήρη έλεγχο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που περιγράφονται στο Βικιπαίδεια:Έλεγχος νέων σελίδων/πλήρης έλεγχος.