File:20180824 Greater Copenhagen and Halland Dk (43516348364).jpg

Page contents not supported in other languages.
This is a file from the Wikimedia Commons
From Wikipedia, the free encyclopedia

Original file(7,016 × 4,961 pixels, file size: 1.2 MB, MIME type: image/jpeg)

Summary

Description

Region Halland diskuterar med kommunerna i regionen om de ska bli medlemmar i det dansk-svenska politiska samarbetet Gretater Copenhagen & Skåne Committee. Kommunstyrelsen i Halmstad har redan fattat beslut om att gå med i Greater Copenhagen-samarbetet under förutsättning att regionen och övriga kommuner i Halland går med. Greater Copenhagen & Skåne Committees ordförande Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland, ser positivt på intresset från Halland men avvaktar ett beslut från Halland innan organisationen fattar något beslut om att utöka medlemsgeografin.

Greater Copenhagen & Skåne Committee samarbetet består i dag av Region Sjælland, Region Hovedstaden, Region Skåne samt 79 kommuner i Østdanmark och Skåne.

Grafik: News Øresund / Lönegård & Co © News Øresund (CC BY 3.0)

Detta verk av News Øresund är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0).

Region Halland og regionens kommuner viser stor interesse for at blive medlem af Greater Copenhagen-samarbejdet. Det afhænger dog af, at regionen og resten af kommunerne træffer samme beslutning, og disse diskussioner kommer til at pågå i efteråret. Halmstad Kommune har allerede truffet politisk beslutning om at indtræde i samarbejdet.

Greater Copenhagen & Skåne Committee kan muligvis se frem til at udvide samarbejdet, hvis Region Halland træder ind i medlemskabet næste år. På nuværende tidspunkt befinder parterne sig stadig tidligt i fasen, og de endelige beslutningsprocesser forventes at komme til at pågå i efteråret, fortæller Dag Hultefors (M), medlem af regionstyrelsen i Region Halland.

For at kunne træde ind i Greater Copenhagen skal Region Halland nemlig have fuld opbakning af samtlige kommuner i regionen, og det tror han også, at der er gode forudsætninger for:

- Vi har diskuteret spørgsmålet den seneste tid, og min opfattelse er, at samtlige kommuner i Region Halland også viser interesse i at blive medlem af Greater Copenhagen, siger Dag Hultefors til News Øresund.

Det understøttes yderligere af Halmstad Kommunes offentliggørelse af, at man her har truffet en politisk beslutning om at træde ind i samarbejdet.

Formanden for Greater Copenhagen & Skåne Committee, Heino Knudsen, ser også en udvidelse af samarbejdet som en positiv ting, men er stadig tilbageholden med konkrete udmeldinger, eftersom de hallandske kommuner stadig mangler at træffe endelige beslutninger med hensyn til at være med i samarbejdet:

– Greater Copenhagen & Skåne Committee finder det positivt, at vi har et stærkt samarbejde, som andre er interesseret i at være med i. Nu afventer vi, at alle hallandske kommuner beslutter, om de vil være med i samarbejdet, og at Region Halland på den baggrund tager politisk beslutning i løbet af efteråret. Hvis der er opbakning til et medlemskab fra Halland, er der herefter grundlag for at drøfte videre mellem Region Halland og Greater Copenhagen & Skåne Committee til den tid, siger Heino Knudsen i et skriftligt svar til News Øresund.

Region Halland har allerede tidligere i år trådt ind i et andet grænseregionalt, politisk samarbejde, STIRNG, som har en kobling til den fremtidige tunnel under Femern Bælt mellem Danmark og Tyskland. STRING-samarbejdet er blevet udvidet de seneste par år, så det nu omfatter regioner og byer fra Hamburg og Slesvig-Holsten i syd, Østdanmark, Skåne, Halland, Västra Götaland samt to folkekommuner i Norge i nord.

Ifølge Dag Hultefors har der den seneste tid været diskussioner i Sverige om de geografiske inddelinger af regionerne, men den diskussion er faktisk ret uinteressant for Region Halland, mener han, da regionen rent geografisk er lige tilpas. Derimod er de arbejdsmarkedsmæssige grænser mere interessante, da Halland er placeret mellem to stærke arbejdsmarkeder i form af Skåne i syd og Göteborg i nord.
Date
Source 20180824 Greater Copenhagen and Halland Dk
Author News Oresund

Licensing

w:en:Creative Commons
attribution
This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
This image was originally posted to Flickr by News Oresund at https://flickr.com/photos/88883738@N02/43516348364. It was reviewed on 11 March 2021 by FlickreviewR 2 and was confirmed to be licensed under the terms of the cc-by-2.0.

11 March 2021

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

depicts

24 August 2018

image/jpeg

b762310e5342d57d473c5f5b373a580590712f7f

1,254,304 byte

4,961 pixel

7,016 pixel

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current20:24, 11 March 2021Thumbnail for version as of 20:24, 11 March 20217,016 × 4,961 (1.2 MB)MatlinTransferred from Flickr via #flickr2commons
No pages on the English Wikipedia use this file (pages on other projects are not listed).